15. února 2013

Medové perníčky měkké hned po upečení

Ingredience:
2 lžičky perníkového koření
100 g Hery
1 lžička jedlé sody
2 lžíce medu
2 vejce
400 g hladké mouky
140 g cukru moučka


Postup:
Cukr utřeme s vejci a změklou Herou. Přidáme med a perníkové koření a do této kašičky vmícháme mouku se sodou. Medu nedáváme víc, perníčky by byly tvrdé! Vypracujeme těsto a necháme 30 minut odpočinout v lednici. Těsto rozválíme na silnější plát a vykrajujeme libovolné perníčkové tvary. Ty klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě 8 minut při teplotě 180°C. Po vyndání z trouby potřeme žloutkem, aby byly perníčky lesklé.

Žádné komentáře:

Okomentovat